Η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων υλοποιεί εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία καθώς έχει μεγάλη ανταπόκριση στους μαθητές και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών.

  Ένα βιωματικό πρόγραμμα για σχολεία που στοχεύει να ενημερώσει, να διασκεδάσει, να εμπνεύσει και να συμβάλει στην υιοθέτηση καλών πρακτικών εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά κατανοούν την αξία του νερού με ευχάριστο τρόπο. Ειδικά εκπαιδευμένοι παιδαγωγοί συζητούν με τα παιδιά για το νερό καταγράφοντας το υδατικό αποτύπωμα της τάξης μέσα από την Επιρροή, την πλατφόρμα υπολογισμού του υδατικού αποτυπώματος που δημιουργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων .

  Στη συνέχεια με προβολικό σύστημα γίνεται ένα διαδραστικό κουίζ μέσα από το οποίο προσεγγίζονται και αναδεικνύονται θέματα όπως πρακτικές για ορθή χρήση νερού, τρόποι μείωσης σπατάλης νερού, συνήθειες για το σπίτι και το σχολείο αναφορικά με τη χρήση νερού και κυκλική οικονομομία και οφέλη απο την επαναχρησιμοποίηση του νερού. Στην συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει ο Σταγονούλης, η μασκότ της εκπαιδευτικής δράσης και ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι, θεματικό τραγούδι για το νερό και χορός με τα παιδιά. Στο τέλος της δράσης να παιδιά λαμβάνουν μία τσάντα πολλαπλών χρήσεων με ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και το παραμύθι Οι περιπέτειες της νεράιδας Καλλιρόης και του Αστέρη”.